Tausta

torstai 23. helmikuuta 2017

Kuvituksia

Onpa taas mennyt pitkä aika, kun on blogia viimeksi tullut päivitettyä. Nyt ryhdyin ihan asiakseni laittelemaan joitakin kuvia näkyville, kun sain kunnian tulla haastatelluksi Nukkekoti-lehteen ja ehkä sitä myötä joku tännekin kurkistaa (tai on jo kurkistanut) pitkästä aikaa.

Ensiksi huomasin, että Picasassa aiemmin olleet kuvakansiomme eivät enää toimikaan. Plääh. No, nyt mummulan vanhat kuvat ovat yhdessä ja samassa albumissa täällä (ja tuolla sivupalkissa valokuvan takana) ja ehkä sinne myöhemmin tulee uudempiakin kuvia näkyville. Samoin olisi kiva tehdä albumit muillekin projekteille, mutta siitä saanen toistaiseksi vain haaveilla, hyvä kun joskus askartelemaankin ehtisi (ja sen kyllä priorisoin tässä vaiheessa tämän bloginpidon edelle, kun valitettavasti valita täytyy). Onneksi kuvia ja juttuja löytyy eri teemojen alta näistä blogiteksteistä.

Laittelin toiseen albumiin valokuvia, joita itse valitsin matkan varrelta Nukkekoti-lehdessä julkaistavaksi. Osa niistä pääsi lehteen asti, osa on nähtävillä vain näin sähköisessä muodossa. Muutamia uusimpia juttuja esittelen tässäkin. Siru-tyttöselle neuloin silkkisestä ompelulangasta hihattimen valepalmikkoneuleella, jonka malli on minulle erityisen tuttu anopin tekemistä villasukista. Toppi puolestaan on himpun paksumpaa, käsinvärjättyä silkkilankaa, jonka neuloin siksak-mallilla silmukoita jatkuvasti lisäten ja kaventaen. Siitä tuli aikas kiva, tykkään kovasti.



Sirun hattu on vähän epäonnistunut lippalakkikokeilu. Paremmat versiot ovat päätyneet Dr von Hoepschensteinin ja Aukustin päihin. Näitä on hauska virkata.



Äidin Ellen-nukelle neuloin twinsetin kultaisilla napeilla. Leidillä on korsettivartalo, mikä tekee neuleen istuvaksi saamisesta aika haastavan homman, mutta jotenkuten onnistui kuitenkin.



Tässä vielä mummu ja vaari talvitamineissaan. Olivat juuri kolme kuukautta Seinäjoella Sulevin-markkinoilla, pitihän sinne lämmintä ylle. Mummun turkkikangas on löytö vuosien takaa Eurokankaan palalaarista. Ihanan pehmeää, joustavaa ja lyhytnukkaista karvatrikoota - ja armottoman pölisevää. :D



Vaatteita syntyy edelleen, vaikka hissukseen. Parhaillaan tekeillä on Fridalle neuletakki, taas uudella mallilla jota teki mieli kokeilla. Ehkä se tulee joskus esiteltyä täällä blogissakin?