Tausta

perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulukalenteriin tekemiäni juttuja

Tässä vielä valokuvia tämän vuoden joulukalenteriin Annalle ja Hannalle tekemistäni pikku lahjoista, lähinnä niistä joita ei vielä ole tullut esiteltyä aiemmissa joulukalenteripostauksissa.

Hannalle meni kahdessa viimeisessä paketissa neulomani tupsupipo ja huivi, joka on siksakmallilla neulottu. Jakkaran portaalla lisäksi edellisessä paketissa olleet sormikkaat. 


Helenellä on kädessä pikkuruisista helmistä pujottelemani rannekoru. Paketoin sen yhdelle aamulle helmien ja joustavan elastaanilangan kanssa - pujottelutehtävä Hannallekin.


Tässä kuvassa näkyy vähän paremmin myös noita keittiöjakkaroita.


Olgan päällä oleva takki on virkattu kahtena kuusikulmaisesta kappaleena. Metka malli. Takki meni Hannalle, ranteessa oleva koru Annalle. Alexin lippis on Hannalle mennyt versio.


Nämä sukat Anna avasi ihan ensimmäisestä paketista.


Ja nämä puolestaan sai Hanna.


Tässä Annan kahden viimeisen paketin sisältö: afrikkalaisella kukalla virkattu tyyny sekä minikukista tehty peitto. Reunoihin virkkasin sisään rautalankaa, niin laskeutuu nätimmin, Anna jos joku ymmärtää sen päälle. :)


Tässä vielä yksi kuva kaikista joulukalenterijutuista. Ja onhan siinä kuvassa toki paljon muutakin, uusia henkilöitä ennen kaikkea. Heistä lisää tuonnempana. :)


Joulua, joulua (ja viimeiset kalenteripaketit)

Meidän mummulassa ja alakerran kauppiaan kammarissakin rauhoituttiin joulun viettoon. Aukusti sai seuraa basististamme dr von Hoepschensteinista. Pöydällä on Hannan tekemä kaunis joululiina, joka kuoriutui 21. päivän paketista, tarjolla vähän pikkusuolaista ja Nukkekotiyhdistyksen juhlavuosikonjakkia kyytipojaksi. Hyvin näyttää sedillä juttu luistavan.



Yläkerran oven pielessä on juuri kukkaan puhjennut herkkä ja kaunis jouluruusu, jonka sain Annalta jouluaaton kalenteripaketista. Eteisen matolla ovat sen kaverina olleet pirteät pikkujakkarat.




Keittiön pöydällä on kokoelma kauniita keraamisia leikkuulautoja. Nämä olivat Annan 22. päivän paketissa. Taitavat päätyä retroa rakastavan Olgan keittiön seinälle koristeiksi, että pääsevät esille ja oikeuksiinsa. Paketissa oli mukana sopivat kiinnitysnaulatkin.



Vladimir on poikennut tuomaan joulutervehdyksen mummulle ja vaarille. Pientä purtavaa on katettu tarjolle olohuoneen pöydälle. Sohvapöydällä on koristeena oikein kuusimetsä, joista nuo oikeanpuoleiset eli kaikista isoin ja pienin olivat Hannan 21. päivän paketissa samoin kuin ihana lumipallo, joka roikkuu kuusessa (siinä on helmikirjailut ja kaikki, uskokaa tai älkää). Ikkunan edessä oleva bonsai on Laimin silmäterä, sen sain Hannalta 23. päivän paketista samoin kuin kauniin violetin, kudotun kaulahuivin, joka on Laimilla kaulassa. Lieköhän hän vähän vilustunut.







Kiitos vielä Annalle ja Hannalle ihanista joulukuun aamuista! Sellaisia aarteita on paketeista paljastunut, että tätä joulukuuta muistellaan pitkään hymyssä suin. :)

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukuun 17.-20. päivät

17. päivän aamuna sain Hannan paketista kolme suloista neulottua kurpitsaa. Halloween-meininkiä tähän joulun odotuksen keskelle, kieltämättä ulkona vallitseva sää sopiikin siihen paremmin. ;)



18. päivän paketissa oli Annan tekemä minikokoinen kirja-pienoishuone. Siis niin ihana! Tää pääsee Olgan kirjahyllyyn, nukkekotiharrastaja on hänkin.



19. pikkupaketissa oli Hannan kangassuikaleista kutoma suloinen matto. Niin ohut ja laskeutuva, ja värit kuin kesäisellä kukkaniityllä. <3



Olga fiilistelee uusien ihanuuksiensa kanssa. Pöytä on Salmisen Tuijalta Nukkekotikirppikseltä, siinä on sopivasti semmoista 60-luvun henkeä.



Tänään aamulla hihkuin Annan paketista paljastuttua kolme ihanaa täkkiä. Näitä ei vaan ihmisellä voi olla liikaa. Olga ja Alex pujahtivat vaivihkaa vällyjen väliin... <3



Minä paketoin tytöille materiaalipaketit ja sormikkaat. Ekassa kuvassa ovat Annalle menneet lakki, kaulahuivi ja sormikkaat, toisessa Hannan sormikkaat keittiöjakkaran rappusella.



keskiviikko 16. joulukuuta 2015

13.-16. joulukuuta

Tässä taas viime päivien aamun sulostuttajia. <3

13. päivä kuorin Hannan paketista kauniin makrameesolmeillun vyön, jota Olga tässä esittelee. Tää sopii ihan täydellisesti paitaan, jota olen Olgalle suunnitellut tekeväni ohuesta vihreästä silkistä sitten joskus kun ehdin. Vyö oli pakattu tuommoiseen ihanaan pieneen alumiinipurkkiin, tää on ihan selvästi joku vaarin valokuvaustarvikkeiden säilytyspurkki tai muu semmoinen ja päätyy tuonne meidän pimiöön.




14. päivän paketista löysin kolme Annan tekemää ihanaa paperirasiaa. Päätyvät Olgan kirjoituspöydän alle tai päälle säilytysrasioiksi. Rasiat oli pakattu laatikkoon kangassuikaleiden sekaan, niistä en nyt napannut kuvaa, mutta inspiraation kipinä syttyi heti - kyllähän minäkin haluan  näistä kokeilla yhtä ja toista...



15. päivän Hannan paketissa oli söpönen puutarhatuoli, jossa on rautalankarunko ja kangaspäällinen. Niin hyvä istuakin, tuumaa Olga. Minä olen näitä ihastellut jo monta kertaa, nytpä mulla on ihan oma. <3



Tänä aamuna avasin Annan paketista ihanan pienen kuusen ja pätkän jääpuikkokoristenauhaa. Sekin on kyllä aika inspiroivaa, mihinkähän sommitelmaan sitä laittelis. Kuvasta tuli kyllä huono, Hannan blogista näkyy paremmin.



Itse paketoin 13.-14. päivän paketteihin tytöille paperista tehdyt lampunvarjostimet. Paperi on ystäväni minulle jo kauan sitten Japanista tuliaisiksi tuomaa origamipaperia, joka on ihanan värikästä. Kuvassa näkyy myös nuo aiemmin antamani korit vähän paremmin.


 
15.-16. päivän paketeissa oli rautalangasta, pienistä siemenhelmistä ja kynsilakasta tekemäni sudenkorennot. Melko värkkäystä tämä oli näiden kanssa, mutta hitsi miten hauskaa! Herra Mäyrän puutarhassa taitaa asua aika paljon erilaisia hyönteisiä, luulen. ;) Kuvassa myös Annalle mennyt keittiöjakkara.



Ei enää montaa työpäivää. Lujille ottaa tämä joulun alus kaikkine kiireineen. Onneksi on joulukalenteri piristämässä aamuja.

lauantai 12. joulukuuta 2015

11.-12. joulukuuta ja vähän muutakin

Eilisaamun pakettiin Hanna oli paketoinut suloisen nukkamaton. Niin kauniit värit ja muutenkin täydellinen. <3



Tämän aamun paketista paljastui vanhoja matkalaukkujen kohdemaalappuja (vai miksi niitä oikein sanotaankaan?) ja ihana reppu. Laimi on reissannut tosi paljon nuoruudessaan, noita lappuja on varmaan kertynyt aarrelaatikkoon iso pino...



Esitelläänpä vielä Suskin kanssa tekemäni vaihtoprojekti. Luna-neiti tarvitsi villatakin, jonka lupasin hänelle neuloa. Värien ilotulitusta olevan salsahameen inspiroimana tein sitten vielä sukatkin. Lunalla on boheemi tyyli, joten ajattelin, että eri paria olevat sukat eivät varmasti häntä haittaa, minä kun inhoan sitä toisen samanlaisen parin neulomista. :D




Saapas nähdä mitä jännää vaihdossa tulee tänne päin, Laimi on nimittäin tilannut lintuaiheisen lasimaalauksen...

torstai 10. joulukuuta 2015

7.-10. joulukuuta

Tällä kertaa onkin vähän useamman aamun paketeista kuvia. Ei tahdo bloggaaminen aina iltaisin onnistua, kun kuopus on keksinyt että pitää kiskoa peitto korviin nukkumaan mennessä, ja sinne lämpimän peiton alle on äidinkin aika suloista uinahtaa tuossa iltakahdeksan jälkeen... ;)

7. päivän luukusta paljastui ihana matto, jonka Hanna on tehnyt langasta letittämällä ja sitä yhteen ompelemalla. Kerta kaikkiaan kaunis, niin pehmeä ja taipuisa. Laimi ilmoitti heti, että tämä kuuluu sitten hänelle, jahka talo joskus löytyy.



8. päivän aamuna avasin Annan paketista melkoisen pläjäyksen ihanuuksia. Keraaminen pyöreä laatta, just pöytälevyksi sopiva, päätyi tässä mallailtavaksi keittiön pöydän reunalla nököttävään Valkoiseen kahvilaan, mutta Laimi tuolta huutelee, että sekin on sitten hänen... Kangassuikaleista punottu liina suorastaan houkuttelee piknikille tai muuhun kesäpuuhaan, ja lisäksi paketissa oli toinen pöytälevy ja retrohenkinen juliste, joihin Olga teki oitis varauksen.



9. päivän luukusta löysin Hannan tekemät ihanat tammenterhokulhot. Olen näitä ihastellut monessa paikassa aiemminkin, niin blogeissa kuin livenä, mutta nytpä mulla on omat. :) Näitä mieluilee meidän miniväestä moni, saa nähdä kuka ne saa...



Tämän aamun paketissa oli Annan paketoimana varsinainen retropläjäys ihania kuvia ja jouluisia painokuosisia tekstiilejä. Mitähän kaikkea noista kuvista keksisikään? Joululiinoja tästä ainakin löytyy monelle pöydälle. :)



Minä paketoin 7. ja 8. päivälle paperipäällysteisestä rautalangasta ja muovimatonpaloista tekemäni keittiöjakkarat, "emännänjatkeet". Tein ne jo kauan sitten, ja sain vasta myöhemmin käsiini värikkäitä matonpaloja jotka olisivat olleet väriä rakastaville tytöille paljon passelimpia. Vaan onneksi Hannan rakkaus kangassuikaleisiin teki elämästä tässäkin kohden vähän värikkäämpää, kuten voi kurkistaa täältä.

9.-10. päivä tytöt avasivat paketeistaan pienistä siemenhelmistä tehdyt rannekorut ja pienen askartelutehtävän: ohutta elastaanilankaa ja lisää helmiä kaulakorua varten. Anna oli ainakin innostunut pujottelemaan korun jo tänään valmiiksi, saa nähdä koska näemme kuvia hänen blogissaan. :)

Ihanaa, vielä yli puolet jäljellä!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

5.-6. joulukuuta

Tänään avasin Annan paketista hienoja brodeerauksia. Tuosta isommasta tulee ihan mieleen valkoisen sisäkön esiliinan tasku tai jokin semmoinen... hmm, kenenkähän nimikirjain tuo K voisi olla?


Lisäksi paketissa oli söpönen tonttu kynttilän kanssa. Tässä on just semmoista retromeininkiä Olgan makuun. :)


Eilen Hannan paketissa oli suloinen esikko. Ihan tuli jo kevät mieleen (valitettavasti sää ulkona tuntuu olevan samaa mieltä, itsenäisyyspäivä ja +10 astetta...).



Itse paketoin tytöille pärekorit, Annalle meni myös mattopiiska joulusiivousta varten.


perjantai 4. joulukuuta 2015

3.-4. joulukuuta

Eilen avasin Hannan paketista söpön kaktuksen, joka Hannan kuvaamana "pärjää niissäkin nukkekodeissa, joissa paperi- ja massakukat eivät menesty". Ihan selvää opiskelijaboksikamaa siis! :D Tänään puolestaan Annan paketissa oli mahtava pino 50-luvulta peräisin olevia Country Fair -lehtiä. En tiedä olisiko mummulassa jemmattu näitä vai mistä lie ovat peräisin, ihania silti! (Luulen, että ensi hätään saavat esittää myös nuottivihkoja Olgan ja Alexin musiikinopiskelijakämpän kirjahyllyssä, kunnes saan joskus laadittua sinne semmoisia. Samaa iloista värien kirjavuutta. :) )



Minä virkkasin Hannalle ja Annalle lippalakit. Niistä ottamani kuvat vaan ovat vielä tässä vaiheessa julkaisukelvottomia, paljastavat liikaa tulevasta. ;)

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukuun ekat päivät

Meillä on tänä vuonna joulukalenterivaihto Hannan ja Annan kanssa. Vaihdoimme aina 12 pakettia päittäin, joten joka toinen päivä minulla on avattavana Hannan ja joka toinen päivä Annan paketti. Joulukalenteri on kyllä niin parasta joulukuussa ja melkeinpä yksi kivoimmista asioista koko tässä harrastuksessa minun mielestäni. <3

Ensimmäisestä paketista sain Hannan koukkuamalla tekemän hihattimen, jonka nappasi heti päälleen mun uusin ihastukseni, Taru Astikaisen tekemä ihana Jolene-nukke, meillä tuttavallisesti Helene. Neitokaiselle piti vähän yrittää laatia muutakin vaatetta päälle valokuvaa varten, mutta hame on auki takaa eikä kyllä menekään kiinni, sen verran muodokas typykkä on kyseessä. Noh, hätä keinot keksii. :)



Toisesta paketista löytyi Annan tekemät suloiset tonttu-ukkelit sekä kaunis, pehmeäsävyinen matto. Mallailin jo mummulan eteiseen, se sopisi sinnekin hyvin, mutta ans kattoo ny mihin päätyy...

 


Minä annoin ekoissa paketeissa tytöille itse neulomani sukat. Omat juttuni kuvasin kaikki kertapläjäyksellä, joten esittelen ne sitten ihan lopuksi, mutta Annan ja Hannan blogeista löytyy kuvia.

Jee, huomenna lisää. :)