Tausta

tiistai 10. helmikuuta 2015

Leivontaa eli uusia kokeiluja

Minun on jo pitkään tehnyt mieli tehdä lusikkaleipiä nukkekotiin, mikäs sen paremmin mummulan juhliin sopisi. Nyt sitten pääsin pitkästä aikaa (siis todella) Miniklubiin viime viikonloppuna, ja lusikka oli tietenkin mukana. :) Mirelin marenkimuottia piti myös kokeilla, ja siitä syntyi idea pavlovaan. Kerhossa sain tehtyä lähinnä keksipohjat, kotona sitten lastenhoidon lomassa väsäsin kakut ja keksit loppuun.



Lusikkaleipien hillona on ikkunakalvoväriä, jota sain kaksi pullonpohjallista Pohjalaisen Tarjalta - kiitos! Hyvin toimi, ja mikä parasta, sen saa kuorittua helposti kuivuttuaan pois keksien pinnalta. Ei siis haittaa jos vähän sotkee. :) Sokerina toimii semmoinen joku askartelujauhe, jota löysin laatikkoni pohjalta. On aikanaan joskus 90-luvun lopulla maksanut 28 markkaa. ;)



Pavlovan päälle laitoin valmiita mansikkasiivuja ja tuommoisia läpinäkyviä reiättömiä mikrohelmiä, Tiimarin poistotuote jostain vuosien takaa. Niiden kaveriksi askartelin vadelmia: dippasin cocktailtikun pään ensin Tacky Waxiin, sitten liimaan ja sitten mikrohelmipussiin. Annettiin kuivua ja lopuksi päälle ikkunakalvoväriä. Ihan kivoja tuli, ja hauskinta on, että niissä on tietty se kolokin keskellä niinkuin oikeissa. ;) Harmi vain, ettei se kuvassa oikein näy. Kakun sisus on herkullista muovikorkkia + saumauslaastia akryylimaalilla sävytettynä ja liimalla sitkistettynä, päällä sitten ne marengit. Pavlovan lautanen on muuten metallinappi - niissä on monesti tosi hyviä lautasia, tarpeeksi ohuita ja ihan oikean muotoisia.



Kirsikat on kans tehty ikkunakalvovärillä, niissä sisuksena siemenhelmi.

Namnam. :)

5 kommenttia:

  1. Nam nam todella! Suussasulavan näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni kakku päältä kaunis... ei ehkä nämä sulaisi suussa. ;) Mutta kivoja tuli, tykkään itsekin. :)

      Poista
  2. Näyttävät herkullisilta! Suussa maistuu jo oikea lusikkaleipä! Toivottavasti kuvien katseleminen riittää, eikä tarvitse ryhtyä oikeisiin leivontapuuhiin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivo vaan. Lauantaiksi mieluiten. ;) Mä en muuten oo koskaan tehnyt lusikkaleipiä enkä pavlovaa oikeassa koossa.

      Poista
  3. On kyllä herkullisen näköisiä leivonnaisia.

    VastaaPoista