Tausta

tiistai 23. joulukuuta 2014

Mummulan joulua

Tervetuloa Saima ja Vihtori Sivuraiteen kotiin, eli meidän minimummulaamme, jossa jouluvalmistelut alkavat olla loppusuoralla.



Naapurin Hilma Ilona on ollut apuna keittiöhommissa, kun talossa on vieraitakin. Vielä ovat viimeiset pullat työn alla, sitten on valmista.



Pikku Martti ja isä Toivo ovat jo lähdössä kotia kohti.



Olohuoneessa mummu ja vaari kuuntelevat joulurauhan julistusta Suomen Turusta.





Kirjastoon ja makuuhuoneeseenkin on laiteltu joulua. Mummu ja vaari eivät toisilleen niin joululahjoja ostele, sen sijaan täksi jouluksi on hankittu kotiin Alvar Aallon suunnittelema lamppu ja nykyään kovin muodikas gobeliini. 






Mikäs sillä vaarilla onkaan työn alla verstaallaan - nukkekotihan se näkyy olevan, kalusteineen kaikkineen. Ei taida ehtiä enää tämän joulun pakettiin, liekö ollut tarkoituskaan.





Jouluvieraat Laimi Lyydia ja tyttärensä Olga ovat majoittuneet vinttikamariin.





Joulusauna on lämmin ja ensimmäiset kylpijät ovat jo nauttimassa lämmöstä... 





Joulun korea juhlapöytä notkuu herkkua jos jonkinlaista.



Minimummulan joulua voi käydä kurkistamassa tänä vuonna myös videoklipistä, joka on peräisin Yle TV1:n Puoli Seitsemän -ohjelmasta 17.12.2014.

Näiden kuvien myötä toivottelemme oikein hyvää joulua kaikille blogimme lukijoille!

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kaukaisia vieraita

Mummulassa elellään tänä jouluna vähän erilaista aikaa kuin useimpina vuosina. Saima Sylvian sisar Laimi Lyydia palasi hiljattain kotimaahan kaukomatkoiltaan, asettui majailemaan mummulan vinttikamariin ja etsiskelee paraikaa taloa itselleen. Näissä merkeissä Laimi ja Saima kävivätkin jo tapaamassa Miinua, vanhan talon ostamista kun pitää tarkkaan harkita ja taloihin perehtyä.



Jouluksi Saima-mummun ja Vihtori-vaarin vieraaksi saapui myös Laimin tytär Olga, tarkemmin neiti Olga Anastasia Kuragina. Hän saapui isänsä, professori Vladimir Antonovits Kuraginin saattelemana Pietarista, Vladimir Antonovitsin kotikaupungista. Joku saattaisi ajatella, että aika nuori tytär noin vanhoilla vanhemmilla, ja näinhän se onkin. Laimi ja Vladimir tapasivat toisensa jo kypsässä iässä, kun kummallakin oli oma elämänsä ja uransa, Laimilla taiteen ja Vladimirilla tieteen parissa. He halusivat yhteisen lapsen, onhan jälkikasvusta turvaa vanhuuden varalle ja perintöäkin tälle oli jäämässä ihan mukavasti. Yhteisellä päätöksellä kumpikin kuitenkin jatkoi omaa elämäntyyliään tahoillaan. Olga onkin kasvanut pienestä pitäen kosmopoliitiksi kahden kulttuurin kasvatiksi, jolle koti on koko maailma.




Perhepotrettikin otettiin Sivuraiteiden kuistilla ennen Vladimir Antonovitsin kotimatkalle lähtöä.



Osa Laimin muuttokuormasta nököttää kuistin reunalla.


* * *

Nukkekotimaailma on täällä taas tempaissut mukaansa oikein napakalla kiskaisulla. Yllä olevissa kuvissa näkyy aika monenlaisia uusia juttuja, osa Vanhan nukke- ja nallemarkkinoilta, osa Nukkekotikirppikseltä ja osa ihan omista käsistä syntyneitä. Laimin taloa suunnittelen niin että rattaat päässä rutisevat ja savu nousee korvista, ja osansa suunnitelmista on saanut Hilma Ilonan ja Toivon hirsimökkikin. Olipa ihana, kun saattoi kerrankin ihan hyvällä omallatunnolla hamstrata Christian Lundqvistin ihania kalusteita - onhan talo toki paljon helpompi suunnitella kalusteiden ympärille kuin yrittää mahduttaa kalusteet valmiiseen taloon. ;)

Mummulan joulua on myös tänä vuonna tehty oikein ajan kanssa. Mummulan jouluvalmisteluihin pääsee kurkistamaan ensi viikolla TV1:n Puoli Seitsemän -ohjelmassa, eli olkaahan ruudun ääressä keskiviikkona 17.12. klo 18.30. Jos ohjelma sattuisi livahtamaan ohi, niin se uusitaan aina seuraavana aamuna puoli kymmenen aikaan ja lisäksi näkyy Yle Areenassa 30 päivän ajan. Lisää jouluisia kuvia laittelen vielä tässä joulun alla myös tänne blogiin.