Tausta

lauantai 21. syyskuuta 2013

Sisäänkäynti mummulaan

Jahas, taas muutama kuva mummulasta. Nyt pääsette kurkistamaan siihen kaikista keskeneräisimpään juttuun, nimittäin ulkopuoleen. Etuseinä on sahattu ja ikkuna-aukot siihen leikattu, mutta siihen vaiheeseen se on jäänyt. Aiemmin ajattelin, että tekisimme koko etuseinän lasista. Sitten alkoivat valaistut ikkunat oikean talon tapaan houkutella, mutta nyt vähän taas arvuuttelen, että niinkö vaiko näinkö. Noh, jossain vaiheessa tämäkin asia ratkeaa - jos ei muuten, niin sitten teen varalle kaksi erilaista etuseinää. :)

Alimmassa kerroksessa sijaitsevat Aukustin hellahuone, kauppa sekä varasto ja sauna kolmeen erilliseen puulaatikkoon rakennettuina. Näille laatikoille isä rakensi kehikon eli kivijalan, jonka viertä noustaan siis portaita itse mummulaan. Kuistilta ja portaista puuttuvat vielä kaiteet ja kivijalka on päällystämättä, muita pienempiä juttuja edes luettelematta. Kivijalkaan haluaisin punagraniittilaatan, kun vain keksisin, miten sen toteutan aikaa säästäen ja laadusta tinkimättä. Onneksi sentään kuistilla on jo vähän kalusteita. :)

Eteisessä ei ole kovinkaan paljon tapahtunut. Oven pieleen olen hankkinut Mirkalta ihanan hirvitaulun ja ilmapuntarin, lisäksi vaarilla on nyt Christian Lundqvistin tekemä tuoli johon istahtaa kenkien pukemista varten. Ja niin - siivouskomerossa on uutena Erjan tekemä pölyhuiska ja nukkekotikirppikseltä hommattu ihana harja, olisikohan ollut Ninni Kontion tekemä? Toinen ihanuus komeilee sitten tuossa oven pielessä kuistilla. Mattoakin tuli kesäksi vähän vaihdettua, mutta vihreä sopii tuonne kuitenkin paremmin.







tiistai 10. syyskuuta 2013

Keittiössä

Mummulan keittiössä alkaa olla aika täyttä, mutta jotain uutta olen vuoden mittaan värkkäillyt sinnekin. Tärkein on tiskipöydän yläpuolella oleva hylly, jonka laatikoihin voi säilöä yhtä sun toista pikkusälää. Mausteet sijoitettiin ylähyllylle, vaaka, lävikkö ja keittokirja tuolle alemmalle. Hanan uusin samalla kertaa, tämä on edelleen melkoisen krouvia tekoa mutta tällaisena siitä tykkään. Ja mikä pikkumiehen mielestä selvästi hienointa, vääntimet pyörivät ihan oikeasti. ;)

Uusia astioita ja muita keittiöihanuuksia ei voi olla ostamatta, ovat ne vaan niin ihania, joten tuolla on taas yksi jos toinenkin löytö muun muassa nukkekotikirppikseltä. Kahvimylly seinällä on Marian taitavista käsistä joulukalenterilahjana, ihana leikkuulauta puolestaan Sirkalta samaten joulukalenterista. Supersuloinen ruokailuvälineiden valutusteline löytyi Mirkan messupöydästä samoin kuin lävikkökin. Vaaka on Jutan eli Mrs Who:n tekosia. Wendelin-kalenteri keittiön seinällä on omaa tekoa ja nukkekotimaailmaan kätevästi "eiminkäänvuoden" elikkä vuosiluku on kuvankäsittelyllä pois pyyhitty. Eipä tarvitse vuosittain olla vaihtamassa seinäkalenteria ja kuukausikin osuu oikeaan ainakin 1/12 vuodesta. ;)