Tausta

tiistai 22. toukokuuta 2007

Nettipuikkelointia



Vietin yhtenä iltana aikaa netissä ja löysin sieltä mm. ranskalaisen Minimonden sivut. Osoitteesta http://perso.orange.fr/minimonde/projects/ löytyi mm. posliinin ja lampun teko-ohjeet lampunvarjostimen kaavoineen. Ainakin luulen niin... Ymmärsin jotain, mutta nyt pitäisi löytää ranskankielen taitoinen ihminen suomentamaan ohjeet tarkemmin. Muuten saattaa tulla posliinin sijasta jotain ihan muuta ;)


torstai 17. toukokuuta 2007

Äitienpäiväkakku ja muita herkkuja


Leivoin (nukkevaarin kanssa?) eilen äitienpäiväkakkuja kun jäi nukkemummulan äitienpäivät viettämättä Helsingin reissun takia. Herkut on kuitenkin varsinkin vaarille tärkeitä ja juhlat pidetään, vaikkka pari päivää myöhässä! Tein muutaman päärynän ihan sen takia, ettei nukkemummulassa eletä pelkistä herkuista. Mummu on aina huolehtinut siitä, että mummulassa on myös terveellistä tarjottavaa.

Postista tuli pari päivää sitten Jatan leivoslähetys, eli hienot kiivi- appelsiini- sitruuna- ja mansikkaleivokset on tehty ammattileipomossa - muut on omaa tuotantoa. Vielä ei taitoni riitä leivosten huikeaan tasoon, mutta olen itse tyytyväinen täytekakkuihin, unelmatorttuun ja karkkeihin.

Kuvista unohtui tulitikku, mutta sininen unelmatortun lautanen on juomapullon tiiviste ja kakkujen pohjana on pullonkorkki.






sunnuntai 13. toukokuuta 2007

Äitienpäiväostoksia



Äiti kävi Helsingissä viikonlopun vietossa, ja ohjelmaan kuului tietenkin nukkekotiostoksia. Hobby Pointista löytyi mahtavan hienoja pikkuisia työkaluja,




Minimaailmasta löysimme kylpyhuonekalusteet,




ja työhuoneen kirjahyllyn lähes aitoa Billnäsiä.




Lisäksi hankittiin monenlaista tarviketta mm. tiskipöydän ja kakluunin tekoon, sekä keittiön kaappi, jonka voi maalata muiden kalusteiden kanssa samaan sävyyn.





perjantai 4. toukokuuta 2007

Perjantai-iltapäivän pikkupuuhia



Sain puhtia siivoukseen kun päätin töistä tultuani palkita itseni ja aloittaa viikonlopun leipomalla vähän leipää -  nukkekotiin! Tein muutamia leipiä, ruisleipäviipaleita, salaattia, kääretortun, kakkuja ja vähän muutakin pientä. Tuli valmista aika paljon siistimmin ja nopeammin kuin oikeiden kanssa!

Tässä kuva leivistä ja leipäviipaleista. Lautasena on pullonkorkin muovitiiviste.





torstai 3. toukokuuta 2007

Kauppakaappi?



Saisikohan tähän rakennettua sen kaupan? Ei olisi ainakaan liian kallis. Aika iso tuo kyllä on, mutta tyyli olisi minusta aika sopiva. Muitakin renginkaappeja ja seinäkaappeja Huuto.netistä löytyi, mutta monet olivat aika kalliita tai sitten liian pieniä.

Tuli myös mieleeni, että koko nukkekodin voisi rakentaa vanhaan lasiovelliseen kirjakaappiin, esimerkiksi tämän tyyppiseen. Niitä sellaisia, joka meilläkin on Keuruulla makuuhuoneessa, oli ainakin muutama vuosi sitten antiikkiliikkeissä pilvin pimein. Pitäisi vain keksiä sille hyvä paikka.


keskiviikko 2. toukokuuta 2007

Huonejärjestys mietityttää



Olen mietiskellyt tulevan nukkekodin huonejärjestystä ja tullut siihen tulokseen, että voisi oikeasti olla aika fiksua rakentaa kauppa erilliseksi pienoishuoneeksi. Silloin saisimme laitettua alakertaan verstaan ja eteisen lisäksi keittiön, jolloin keskikerrokseen mahtuisi olohuoneen/ruokailutilan lisäksi kustavilaistyylinen musiikkihuoneemme. Kolmanteen kerrokseen tulisi sitten puun ja vihreän sävyinen työhuone/kirjasto, kylpyhuone ja makuuhuone, ja vinttikerrokseen ullakko, ompelijattaren huone, pikkuinen pimiö ja sauna.

Tein tuonne sivut kustakin huoneesta, joihin voimme suunnitella, mitä mihinkin tulisi. Linkit sinne menevät "nukkekotimme huoneet" -laatikon kautta. Kirjoitellaan sinne ideoita siitä, mitä haluaisimme mihinkin huoneeseen laittaa.


Vappuviikonlopun saldoa


Olemme viettäneet äidin kanssa kolme päivää täysin miniasioiden maailmaan uppoutuneina. Joka päivä syntyi jotain näperryksiä, ja maanantaina käytiin Jyväskylässä materiaali- ja rekvisiittaostoksilla. Nyt on tulevaan nukkekotiin taas kaikenlaista uutta hienoa.

Sekatavarakaupassa on tähän mennessä tällaisia tavaroita myynnissä. Tiski ja kassakone ostettiin Jyväskylän reissulta, samoin karkkitankojen lasi, joka on oikeasti hupparin nyörin nappula.



Vitriinin sisältöä.



Äidin Cernit-massasta tekemiä ruokia.




Työhuoneeseen tuleva, Helsingistä ostamani kaappi sai sisältöä, ja vaarille löytyi kamera.




Nojatuoli ja lamppu ostettiin Jyväskylästä ja pöytä on vaarin tekemä. Muu on värkätty itse viikonlopun aikana.




Nukkekotiin syntyi muitakin uusia kasveja kiinanruusun lisäksi.




Vaarin verstaaseen löytyi kaupoista yhtä sun toista. Pärekorit ja mattopiiskat omaa tuotantoa, lapasenkutimen väsäsin neulepuseron ripustuslenkistä, johon pistin katkottuja nuppineuloja sukkapuikoiksi.



Tässä vielä tarkempi kuva.




Astioita eli nyörin nappuloita, pullonkorkin sisuksia ja Tiimarin halpoja puulautasia maalattuna. Kupin korvat on tehty Fimo-massasta.



Tiimarin puupurkit muuttuivat aidoksi vanhaksi Arabian tuotannoksi.



Äidin tekemää taidelasia seuranaan kaupasta löytyneet kynttilänjalat ja lasinen kermakko.



Kakkuvuoat ovat jälleen nyörin nappuloita. Tonkka ja raastin löytyivät kaupasta, kaulin ja perunanuija kaapin kätköistä. Vispilä on Ainon mustekynän jousesta tekemä, pulloharja apteekin hammasväliharja. (Tulitikku unohtui kuvasta, mutta kaulimen pituus on noin 3,5 cm.)